MESLEĞİMİZ DIŞINDA YAPABİLECEĞİMİZ EK İŞLER

Bir çok insan aldığı maaştan memnun değil, aldığı maaş; kira, faturalar, market derken ay sonu gelmeden bitiyor. Ülkemizde geçim gerçek manada çok zor, e böyle olunca insan yapabileceği ek iş arayışına giriyor. Bizde bu yazımızda mesleğinizin dışında yapabileceğiniz ek işleri ele aldık.

1.EVE EK İŞ ALMAK:

Genelde bayanların tercih ettiği, ama erkeklerin de yapabileceği işler var. İncik boncuk dışında sürpriz yumurta, mandal montajı, kalem montajı gibi hem erkek hem bayanların yapabileceği işler mevcut. Fakat bu tür işlerin kazancı uçuk miktarlar olmayacak ama cep harçlığınızı çıkarabilirsiniz.

2.HAFTA SONU GARSONLUK:
hiç bir iş tecrübesi gerektirmeyen bir meslektir, hafta içi yapabileceğiniz gibi hafta sonu ek iş olacakta yapabilirsiniz. Bunun için kurulmuş organizasyon şirketleri mevcut, kayıt oluyorsunuz ve sizi müsait olduğunuz günler restoran, davetler, fuar gibi yerlere garsonluk için gönderebiliyorlar.

3.GÜVENLİK GMREVLİSİ:
Tıpkı garsonluk gibi bu işi de hem hafta içi hem de müsait günlerinizde yapabilirsiniz, ama garsonluktan bir farkı var bu iş de sertifika şart. Sertifikanızı aldıktan sonra güvenlik şirketlerinden birine kaydınızı yaptırmanız lazım, kaydınızı yaptırdıktan sonra sizi; statlara, depolara, fuarlara veya fabrikalara güvenlik görevlisi olarak gönderebiliyorlar.

4.FİGÜRANLIK:
Eğer figüranlık yapmaya karar verdiyseniz beklemeyi de göz önüne almanız lazım, sıkıcı ve bir o kadar da eğlenceli meslek. Figüranlık bir nevi çıraklıktır, oyuncuğun küçük versiyonu hafta sonu veya daimi yapılacak en güzel ve en  sıkıcı  iştir. En güzel ve en sıkıcı diyorum çünkü kamera karşısına geçtiğiniz zaman bütün sıkıntılarınız sona eriyor , figüranlık yapacak iseniz bir şeyi daha göze almanız lazım ne zaman ve saat kaçta biteceği belli olmuyor, sabah gidip gece yarısıda bitebilir bir saat sonrada bitebilir. Figüranlığın size getirisi tamamen size bağlı eğer diyalog almayı başarabilirseniz çok güzel para kazanırsınız, diyalog alamazsanız biraz daha düşük miktarlar alırsınız. Peki figüran nasıl olunur? Figüran olmak için öncelikle kast ajanslarından  birine baş vurmanız lazım, daha sonra zaten devamı geliyor onlar sizinle iletişime geçiyorlar.

5.İNTERNETTEN PARA KAZANMAK:
Evet internetten para kazanmak mümkün, fakat sandığınız kadar kolay değil biraz emek isteyen bir sektör, ee ne demişler ne kadar ekmek o kadar köfte yani çalış kazan. İnternette para kazanmanın bir çok yolu var oyun oynayarak, makale yazarak, blog yazarak, youtube kanalı açarak veya anket doldurarak. Şimdi tek tek bunlardan nasıl para kazanacağınızı anlatmayacağım çünkü sayfa alır başını gider okumaya sıkılırsınız, geniş çaplı bir araştırma yaparak nasıl para kazanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşlandığınız kıza açılmanın yolları

SU SAMURLARININ İLGİNÇ HİKAYESİ

BÜYÜK KENTLERDE YAŞAMANIN ZORLUKLARI