SU SAMURLARININ İLGİNÇ HİKAYESİ

Su samurlarını diğer hayvanlardan ayıran bir çok özellikleri vardır. Hem suda hem karada yaşayabilirler, buna rağmen yuvalarını ağzı suyun içinde kalacak şekilde su kenarlarına kurarlar. Su samurları yuvalarına oldukça çok özen gösterirler, çevrede buldukları yaprakları ve sudaki yosunları yuvalarına taşıyarak kendilerine rahat bir ortam hazırlamak için çaba sarf ederler. Bir yuvası olduğu halde su samurları; yuvalarını kurdukları göl veya nehirlerin üzerlerinde el ele tutuşarak uyumayı tercih ederler.

Su samurlarının kulakları çok küçük bıyıkları ise uzundur. Tıpkı insanlar gibi ellerinde beş parmak vardır, ayakları ise ördek ayağı gibi perdelidir ve ayaklarındaki perdeler sayesinde mükemmel yüzerler vücutlarının kıvrak olmasıda yüzmelerini büyük manada kolaylaştırır.  Renkleri genelde kahve rengi olan samurların kürkleri oldukça değerli dir, bunu bilen av meraklıları da özel eğittikleri köpekler ile su samurlarını avlarlar.
Bu tatlı hayvanlar; suda yaşamalarına rağmen yiyeceklerini hem karada hemde suda avlayabilirler, kurbağa, balık, fare ve kuş yumurtası ile beslenirler.

Su samurları; olası bir tehlike anında yassı kuyrukları sayesinde oldukça hızlı suya dalıp gözden kaybolurlar, suya daldıkları anda kulak ve burun deliklerini kapatabilme özelliklerine sahipler. Boyları 1.5 metreyi bulabilmekte, kiloları ise 15 ila 40 kilo arasında değişmektedir.

Genelde tek dolaşmayı seven su samurları ayrıca gece tek avlanmayı da sever. Bazı ülkelerde balık avlamak için eğitilirler. Bu şirin hayvanlar; suda oynamayı ve su üzerinde yatıp uyumayı çok severler. Memeli hayvanlardan olan su samurları, su üzerinde doğum yapar ve su üzerinde emzirirler. Senede bir kez avlanmaya çıkan bu hayvanlar, avlanmaya gittikleri zaman da yavrularını su altında yosunların arasına bırakırlar. Amerika, kuzey Afrika da ağaçlık su kenarlarına yaşarlar, bu  hayvanlar yaklaşık 12 yıl kadar yaşayabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşlandığınız kıza açılmanın yolları

BÜYÜK KENTLERDE YAŞAMANIN ZORLUKLARI