BÜYÜK KENTLERDE YAŞAMANIN ZORLUKLARI

Büyük kentlerde yaşamak için sanırım bir sabır taşınızın olması lazım, stres ve sinirinize hâkimiyet çok önemli çünkü büyük kent demek stres, sıkıntı ve sinir demek. Ankara, İzmir, İstanbul ve diğer büyük şehirlerde gerçekten yaşamak  çok zordur. Evet küçük şehirler de yaşamak’ da sıkıcı olabilir fakat metropol kentlerdeki yaşamın zorluklarını gördüğünüz zaman ufak şehirlerin kıymetini anlayacaksınız. Peki büyük şehirlerde yaşamak neden bu kadar zordur?
GEÇİM SIKINTISI:
geçim sıkıntısı zorlukların başında gelir, bir çok insan asgari ücretle çalıştığı için geçimini sağlayamamaktan şikayetçi, her şeye üst üste zam gelmesi aldığımız asgari ücretin çok çok üzerine çıkabilmekte buda geçimimizi etkilemektedir.
GÜRĞLTÜ KİRLİLİĞİ:
Büyük kentler kalabalık olduğu için haliyle çok fazla gürültü olabiliyor, araba gürültüleri, insan gürültüleri gibi. İnsan daha sessiz daha sakin bir yaşam ister, gürültü kirliliğinin insan üzerinde çok büyük etkileri vardır, psikolojik olarak iş ve sosyal yaşantımızı olumsuz etkilemektedir.
HAVA KİRLİLİĞİ:
Kim istemez ki tertemiz bir havası, bol oksijeni olan bir yerde yaşamak. Fakat metropol kentlerde bunu bulmak oldukça zor, çünkü sebebi insanların kullanmakta olduğu kimyasal maddeler, ağaç yerine binaların çok fazla olması, araba egzozları ve soba bacaları neden olmaktadır.
TRAFİK KAZALARI:
Ufak şehirlere göre büyük şehirlerde trafik kazaları daha sık olmakta, bunun sebebi ise nüfusun bir hayli çok olmadı ve nerdeyse kişi başı araç olmasıdır. Araç. Sayısı ne kadar çok ise kaza oranıda o kadar fazladır. Yapılan araştırmalara göre kazaların büyük bir çoğunluğu istanbul ve Ankara’da olmaktadır.
SUÇ İŞLEME ORANLARI:
Hemen hemen her gün bir suç işleniyor, bunların en başında gasp ve hırsızlık geliyor. Büyük şehirlerde nüfus fazla olduğundan her tür insanla karşılaşabiliyoruz, kimin nasıl birisi olduğunu bilmediğimizden herkese şüpheci yaklaşabiliyoruz. Bunun sebebi ise günlük bir suçun işlenmesi. Cinayet, gasp, hırsızlık, organ mafyaları vs. Yüzde doksanlık oranı metropol kentlerde bulunmakta ve suça eğilim her geçen gün artmaktadır.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşlandığınız kıza açılmanın yolları

SU SAMURLARININ İLGİNÇ HİKAYESİ