AKILLI TELEFONLARIN HAYATIMIZDAKİ OLUMSUZ ETKİKERİ

Teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte, hayatımızda’ da büyük değişmeler yaşanmıştır. Özellikle cep telefonu sektörü hızla büyüyor, hemen hemen her ay yeni bir model karşımıza çıkıyor. Durum böyle olunca  vatandaşımız da fırsatı kaçırmıyor, teknolojiye ayak uyduruyor. On insandan dokuzunda mutlaka bir akıllı telefon var. Artık akıllı telefonlar elimiz ayağımız olmuş durumda, hatta aklınıza gelebilecek bütün her şeyi bir telefon ile halledebiliyoruz. Bu durumda ’da akıllı  telefonların hayatımızda ki olumsuz etkileri bir hayli fazla oluyor. Peki nasıl bir olumsuz etkisi olabilir ki? Diye sorduğunuzu duyar gibiyim, hadi hep beraber inceleyelim.

İLETİŞİM BOZUKLUĞU:
Öyle bir duruma gelmişiz ki telefonu elimize aldığımız zaman dünya ile bağımızı koparıyoruz, söylenenleri duymayabiliyoruz. Ev veya toplumdaki muhabbetlere katılmayıp telefon ile  ilgilenmeyi tercih ediyoruz. Bu durum evde veya toplum içerisinde huzursuzluğa neden olabilir.

DALGINLIK:
Yolda yürür iken, araba kullanır iken vs. Telefon ile ilgilendiğimiz için dalgın olabiliyoruz, bu durum ise hayli tehlikeli bir ortam hazırlayabilir bize. Trafik kazalarının büyük bir bölümünün telefon ile ilgilenirken olduğu araştırmalar sonucu kanıtlanmıştır.

AİLİEDE KOPMALAR:
Genellikle evli çiftlerde telefon yüzünden huzursuzluk çıkmakta, ve bu huzursuzluk boşanmalara kadar gidebilmekte.

MAAŞININ İKİ KAT FİYATTA TELEFONA SAİP OLMAK:
Çocuğundan yaşlısına hemen hemen herkesin elinde bir telefon var, bu telefonların çoğu uçuk fiyatlarda hatta bir araba fiyatında olan telefonlar var. Daha öncede bahsettiğim gibi bizim milletimiz teknolojiden geri kalmadığı için maaş larının iki katı fiyattaki cihazları alabiliyorlar. Peki nasıl? Bir çok firma vadeli telefon verebiliyor, bunun dışında telefon almak isteyen kişiler banka kredisine baş vurabiliyor. Banka kredisine veya vadeli telefon alan, ödeyemediği taktirde hacizlik olabilir.

TEMBELLİK:
İş, banka, alış veriş, internet; yani aklınıza gelebilecek hemen hemen her şey cep telefonları üzerinden yapılabilmekte. Durum bu şekilde olunca haliyle belli bir zaman sonra tembellik başlayacaktır. Bu durum ise zamanla çeşitli hastalıklara yol açabilir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşlandığınız kıza açılmanın yolları

SU SAMURLARININ İLGİNÇ HİKAYESİ

BÜYÜK KENTLERDE YAŞAMANIN ZORLUKLARI