Kış aylarında tüketilmesi gereken bitki çayları

Kış her ne kadar güzel olsa da beraberinde getirdiği hastalıklardan dolayı pek sevilmez. Öksürük, grip, soğuk algınlığı hep başa bela olmuştur. Peki kış aylarında nasıl kurtuluruz bu hastalıklardan? Tabiki doğanın bize bahşetmiş olduğu muhteşem bitkilerden. Kışın hem zinde kalmak hem de hastalıklardan korunmak için bitki çayları koşar yardımımıza. Bitkilerde bulunan özellikler soğuk algınlığı başta olmak üzere bir çok hastalığın çaresidir, bu bitkiler tek başlarına türetildikleri gibi aynı zamanda farklı karışımlarla  çayı' da yapılabilir. Hangi bitki çaylarını kullanmalıyız kış aylarında? Yaş nane, papatya çayı, zencefil çayı,  Melisa çayı, Biberiye,  kuşburnu çayı, karahindiba çayı, tarçın çayı, bu bitkilerin tamamı kış hastalıklarında vaz geçilmez doğal ilaçlardır. Gelin bu bitkileri birlikte tanıyalım, faydalarını öğrenelim.
YAŞ NANE: özellikle kış aylarında daha yaygın olan mide yanması ve reflü şikayetlerini azaltmak için muhteşem bir çaydır, özellikle limon ile kaynatılıp içilirse gribal enfeksiyonlarında yok eder.
PAPATYA ÇAYI: papatya çayının bir kaç özelliği bulunmaktadır bunların en önemlisi boğaz ağrısı ve ağız içi yaraları iyileştirmesi dir. Bunların yanı sıra sakinleştirici özelliği, stres, ve uyku bozukluğuna ‘da  iyi geldiği bilinmektedir.
ZENCEFİL ÇAYI: kış hastalıklarına faydası olduğu bilinmektedir, bunun yanın sıra  sindirim sistemini de rahatlatır
MELİSA ÇAYI: yorgunluğa iyi geldiğini söyleyebiliriz. Uyku öncesi içildiği taktirde uykuya dalmayı kolaylaştırır.
BİBERİYE: bir çok hastalığa iyi geldiğini bildiğimiz mucizevi bir bitkidir. Özellikle kışın gribal enfeksiyon kar olmak üzere,  sindirim, romatizma, ağrılı adet dönemi, ishal, kabızlık gibi sağlık sorunlarına çözüm olarak tüketilebilir.
KUŞBURNU ÇAYI: en önemli özelliği bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve vücudun hastalıklara karşı direnci arttırmasıdır. C vitamini deposu olduğundan soğuk algınlığı ve idrar yolları sorununu ortadan kaldırır.
KARAHİNDİBA ÇAYI: sindirime yardımcı maddelere sahip olan karahindiba çayı ishale ve kanı temizlemeye de yardımcı olduğu biliniyor.
TARÇIN ÇAYI: özellikle kış ayında ortaya çıkan rahatsızlıklarda yani boğaz ağrısı ve soğuk algınlığına bir bir çaredir.
Gördüğünüz gibi bitkilerin ve bitkilerden yapılan çayların özellikle kış ayında ortaya çıkan hastalıklara ve bir çok rahatsızlıklara iyi geldiğini biliyoruz. Kimyasal ilaçların aksine doğal yollarla, doğanın bize vermiş olduğu nimetlerden faydalanmak daha faydalı ve mantıklıdır. Karın ağrısına ne iyi gelir adlı yazıya gitmek için TIKLAYIN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşlandığınız kıza açılmanın yolları

SU SAMURLARININ İLGİNÇ HİKAYESİ

BÜYÜK KENTLERDE YAŞAMANIN ZORLUKLARI