Şeker hastalığının belirtileri ve tedavisi.

Vücudumuzda kan dolaşımı çok önemlidir. Kanda bütün vücut değerleri bulunmaktadır. çünkü kan değerleri tüm doku ve organların kanla buluşması ve beslenmesi sonucunda oluşmaktadır. Kan şekeri de bu değerler den biridir. Glikozun kanda doku ve organlarda iyi mi kullanıldığının ve bunun sonucunun nasıl tesir ettiğinin bir problemi olarak şeker  hastalığı meydana gelmektedir.

Glikojen ve insülin hormonlarının tertipli olarak çalışmaması ve kan şekerinin sürekli olarak yükselmesi veya devamlı olarak düşmesi bir balans bozukluğunun oluşması sonucunda şeker hastalığı meydana gelmektedir. şeker hastalığı, tedavisi olan ama kati çözümü olmayan bir hastalıktır.

şeker hastalığında dışarıdan insülin enjekte edilebilir. Yediğimiz veya içtiğimi her şey şeker hastalığa tesir etmektedir. şeker hastalarının diğer vücut işlevleri de doğru bir halde çalışmamaktadır. Yaralar geç iyileşmekte, kansızlık, kan çekilmesi, damar sertleşmesi, damar tıkanması benzer biçimde durumlar da yaşanmaktadır.

şeker hastalığının nedenleri şu şekildedir:

genetik olarak aile geçmişinden kaynaklanır.

pankreasın düzgün çalışmamasından oluşmaktadır.

karaciğerin muntazam çalışmamasından doğar.

glükagon ve insülinin dengeli çalışmamasından oluşur.

aşırı kilolar ve obezite hastalığa neden olabilir.

yüksek gerilim da hastalığa neden olabilir.

ilerleyen yaşlar ve hormonal dengenin bozulması da şeker hastalığına niçin olabilir.

ailedeki genetik vaziyet şeker hastalığını direkt etkisinde bırakır.

Şeker hastalığının tedavisi:
Daha önce de belirttiğimiz gibi şeker hastalığının kesin bir tedavisi yoktur. şeker hastalığı tedavisinde en önemli mevzu beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi, fiziksel aktivite düzeyinin artırılmasını da kapsayacak şekilde yaşam tarzı değişikliğidir. Doğru ve tertipli beslenen şeker hastasında verilen her kilogram, şekerin kontrol altına alınmasını kolaylaştırır. Hareketsiz kalma' ya son verilmeli ve kalp damarlarına ilişik tetkikler de yapıldıktan sonrasında tertipli egzersize başlanmalıdır. İdeal olan, haftada 3 saat egzersiz yapmaktır.

Günümüzde şeker hastalığı tedavisinde kullanılan çok sayıda ilaç vardır. Doktorunuz kan şekeri düzeyinizi, kilonuzu ve diğer rahatsızlıklarınızı ve yaşam tarzınızı dikkate alarak sizin için en uygun tedaviyi verecektir.

şeker hastalığına bağlı oluşabilecek hasarları önlemek yahut geciktirmek için kan şekeri düzeyi test altında tutulmalıdır. Bunun için:

Doktorun verdiği beslenme ve egzersiz önerilerine uyulmalı, ilaçlar doktorun önerdiği şekilde ve tertipli kullanılmalı kan şekeri tertipli olarak ölçülmelidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşlandığınız kıza açılmanın yolları

SU SAMURLARININ İLGİNÇ HİKAYESİ

BÜYÜK KENTLERDE YAŞAMANIN ZORLUKLARI