Ter kokusu nasıl engellenir?

Sağlıklı bir vücud için terlemek en organik ve temel bir gereksinimdir.İnsan vücudunda yaklaşık 6 milyon ter bezi vardır.Vücudumuzdaki fazlaca zararı olan madde bu ter bezlerinden terleme yoluyla dışarı atılır. Terleme yoluyla dışarı atılan zararlı maddeler den dolayı  ortaya çıkan koku, size ve çevrenizdeki insanlara rahatsızlık verebilir.
Ter kokusu nasıl engellenir? Sağlıklı bir vücut için kaçınılmaz olan ter kokusunu çözmek için kolay metot ve yollar ile başa çıkabilirsiniz.

Düzenli olarak duş alın. Spor yaptıktan sonra ve yaz aylarında duş almayı dikkatsizlik etmeyin.Koltuk altı bölgenizi nemli bırakmayın. Nemli ortamlarda ter kokusuna sebeb olan bakteriler daha hızlı çoalırlar. Duş aldıktan sonrasında koltuk altınızı bir havluyla kurulayıp öyle giyinin.Koltuk altı bölgenizi tıraş edin. Tıraş edilmeyen tüyler koltuk altında nemlenmeyi ve kurumasını engelleyici bir faktör olduğundan nemli kalan bölgede kokuya niçin olan bakterilerin çoğalmasına sebeb olurlar.Yaz aylarında terletmeyen ince kumaşlardan oluşan elbiseleri giymeyi tercih edin. Kış aylarında ise kazakların içerisine, terletmeyen kumaşlardan yapılmış fanila veya atlet giyinin.İç çamaşırlarınızı her gün kesinlikle değiştirin.Baharatlı gıdalar, ter kokusunu oldukca etkilemektedir. Baharatlı yiyeceklerden olası olduğunca uzak durmaya çalışın.Terlemeyi önleyen ürünler yada koku giderici ürünler kullanın. Özellikle nem emici özelliği bulunan pudraları tercih edin.Koltuk altınızın kuru kalması hem bakteriler üremesini engeller bununla birlikte sizi rahatlatır.

Ter kokusunu önlemek için denediğiniz tüm yollar ile bir sonuç alamadıysanız,Mutlaka bir uzmana danışın.Engelleyemediğiniz ter kokusu bir hastalığın habercisi olabilir veya hormonlarınızda bir bozukluk meydana gelebilir. Mutlaka doktora gitmenizde fayda var.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşlandığınız kıza açılmanın yolları

SU SAMURLARININ İLGİNÇ HİKAYESİ

BÜYÜK KENTLERDE YAŞAMANIN ZORLUKLARI