Pompeii' nin akıbeti

Pompeii:  İtalya' nın campania bölgesinde, Napoli kentine yakın olan bir şehirdir. Pompeii antik kalıntıları ile ünlü nadide bir şehirdir.
Pompeii şehrinin m.ö 5000 ki yıllarda kurulduğu bilinmektedir.
Vezüv yanardağının yakınında kurulu olan bu şehir, m.ö 79 yılında vezüv yanardağının harekete geçmesi sonucu, pompeii şehri içinde bulunan insanlarla beraber yok olmuştur.
Vezüv yanardağının patlama şiddeti ile birlik te kent yaklaşık 7 metre gömülmüştür.
Lav ve kül lerle gömülen kentteki insanlar, küllerin ve lavın donması ile birlikte bulundukları şekillerde adeta birer heykele dönüşmüşlerdir.
19. Yüz yılda İtalyan arkeologların kentte yapmış olduğu çalışma esnasında ortaya çıkan bu kalıntılar, kentte neler yaşandığını bugün' ki gibi anlatmaktadır. Çünkü o gün orada ne yaşandıysa olduğu gibi günümüze kadar gelmiştir. İnsanlar, o gün hangi pozisyonda ise o şekilde günümüze taşınmıştır.
Pompei şehri, Roma imparatorluğunun göz bebeği idi, bir nevi altın madeni. Çünkü romanın büyük bir geliri bu şehirden sağlanıyordu, roma imparatorluğunun ticaret hanesi idi. Bu şehrin hemen hemen yüzde 65’ ini zenginler oluşturuyordu. Arkeolog ve bilim adamlarının araştırması sonucu ortaya çıkan bilgiler şaşırtıcı idi. Pompeii şehri bildiğiniz fuhuş üzerine kurulmuş bir şehir. Araştırmalarda çekilen resimler gerçekten şaşırtıcı, bazı  evlerin  ya kapısında yada duvarında cinsel içerikli figürler bulunmaktadır, bu figürler o evin genel ev olduğunun göstergesi idi, hatta o evlerde bulunan insan kalıntıları  yapılan araştırmaların iddia olmadığının kanıtıdır.

Köle olarak getirilen bayanlar o evlerde müşterilere sunuluyor, erkekler ise dövüştürülerek bahisler açılıyordu. Evet tanrını gazabı, anlatılanlara göre tanrı ,bir kaç kez uyarmış , bu uyarıları dinlemeyen pompeii halkını ölümle cezalandırmıştır.  Vezüv yanardağı büyük bir gürültü ile patlamış,bütün pompeii halkını yutmuştur. Yanardağlar ile ilgili yazımızı okumak için TIKLAYIN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşlandığınız kıza açılmanın yolları

SU SAMURLARININ İLGİNÇ HİKAYESİ

BÜYÜK KENTLERDE YAŞAMANIN ZORLUKLARI