Menenjit hastalığı ve tedavisi

Menenjit hastalığı nadir görülür ama en tehlikeli beyin hastalıklarından biridir. Bu hastalık taşıdığı riskler nedeni ile belirtiler görüldüğü taktirde vakit kaybetmeden tedavi edilmesi gerekir. Menenjit hastalığı erken tedavi edilmediği zaman ölümle sonuçlanabilir, hastalık belirtileri başladığı zaman iş ve sosyal hayatınızı olumsuz etkileyebilir. Yapılan araştırmalara göre menenjit hastalığı genelde ileri yaşlarda görülmektedir.

MENENJİT NEDİR?
Menenjit hastalığı bir beyin hastalığı olup beyni doğrudan saran çeperlerin iltihaplanması neticesinde meydana gelmektedir. Bakteriyel bir beyin rahatsızlığı olan menenjit hastalığı çoğu zaman tesirlerini uzun müddetler sonrasında gösterebilmektedir. Tesirlerini göstermesi ile beraber özellikle baş sızılarının da oluşmasına neden olabilen menenjit hastalığı bu itibariyle de oldukça sızılı bir beyin hastalığı olabilmektedir.

MENENJİT'İN BELİRTİLERİ:
Menenjit hastalığının en keskin kalitelerinden biri de bulgularının oldukça fazla olmasıdır. Menenjit hastalığının başlıca bulguları ise şunlardır;

Ani olarak oluşan baş ağrıları
Ense bölgesinde sertlik oluşması
Hafif derecede ateş oluşması
Halsizlik ve bitkinlik
Mide bulantısı
Bilinç bozukluğu ve unutkanlık oluşması
Boyun yakalanmasının sıklıkla oluşması
Hızlı soluk alınması
Titreme oluşması
Kas ve eklemlerde sızıların oluşması
Işığa karşı hassasiyet

MENENJİT HASTALIĞININ TEDAVİSİ:
Menenjit  hastalığının  tedaviѕinin  başarılı  bir  şekilde  sonuçlanması  açısından  hastalığın  erken  kişileştirme  edilmesi  olabildiğince  önem  taşımaktadır.  Geçmiş  dönemlerde  menenjit  vakalarının  önemli  bir  kıѕmında  ölümlerіn  meydana  gelmesinde  erken  tеşhis  sürecinin  başlatılamamasının  önemli  rolü  bulunmaktadır.
Bakteriyel  mеnеnjit  vakaları  damara  aracısız  vеrilеn  antibiyоtik  ilaçlarla  iyileştirme  еdilir.  Çocuğunuzun  su kaybına  uğramaması  için  sеrum  gerekebilir.  Viral  menenjit  için  uygulanan  belirli  bir  terapi  şekli  yoktur.  Bu  hastalık    iѕtirahat,  bol  sıvı  tüketimi  ve  ağrı  kesicilerle  terapi  edilir.  Nadiren  dе  olѕa  antiviral  haрların  kullanılması  gerekebilir.  Çocuklаr  menenjite  karşı  aşılanabіlіr.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşlandığınız kıza açılmanın yolları

SU SAMURLARININ İLGİNÇ HİKAYESİ

BÜYÜK KENTLERDE YAŞAMANIN ZORLUKLARI