Kar yağışı nasıl oluşur?

Kış aylarında olup biten tabiat olayı, içerik olarak suyun buza dönüşmüş halidir. Bulutların içindeki minik su tanelerinin oldukca soğuk hava ile karşı karşıya gelmesi sonucunda, bu su damlaları buz parçalarına dönüşür. Ve bu muamele fazlaca çabuk gerçekleştiği için yağış sırasında yağmur olamadan direk kar olarak yeryüzüne düşer.

Kış aylarında mevsim sıcaklıkları dolayısıyla bulutların içerisinde her daim buz parçacıkları bulunur, ama bu buz parçacıklarının yeryüzüne kar olarak düşmesi için mevsim koşullarının müsait olması ve havanın muayyen soğukluk derecelerine yetişmesi gerekir.

Kar, mevsimler gereği kış aylarında yağar. Bunun nedeni kışın güneş ışınlarının senenin diğer zamanlarına bakılırsa oldukca daha düşük ısıda olmasıdır. Bunun cevabında da gökyüzünde bulutların bulunmuş olduğu bölgelerde, hava sıcaklığı çok düşük olur.
Yeryüzü ile gökyüzü arasındaki hava sıcaklığı biraz yükseldiğinde kar yağışı sırasında yere düşen kar taneleri sıvı hale geçebilir. Bu doğa vakasına da karla karışık yağmur yağışı denir. Özetleyecek olursak, kar yağışının ne halde gerçekleşeceği yeryüzüyle gökyüzü arasındaki hava durumuna bağlıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşlandığınız kıza açılmanın yolları

SU SAMURLARININ İLGİNÇ HİKAYESİ

BÜYÜK KENTLERDE YAŞAMANIN ZORLUKLARI