İlişkinize zarar verecek davranışlar


Her  ilişkide aksilikler ve tartışmalar olur elbet. İster evli, ister nişanlı ,stersinizde sevgili olun, emin olun ki bir ilişkide ister istemez pürüzler çıkabiliyor, bu pürüzler ayrılık ve boşanma gibi  istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. Gerek erkek yüzünden oluşan davranışlar gerek bayan yüzünden oluşan davranışlar nedeni ile ilişiler zarar görebiliyor. Peki hangi davranışlar ilişkimize zarar verebilir?
     •AŞIRI KISKANÇLIK
     •ÇİFTLER ARASINDA SAYGI
     •İLGİSİZLİK
     •YALAN SÖYLEMEK
     •KARŞI TARAFI KIRMAK
     •RENCİDE ETMEK
     •BAĞIMSIZ DAVRANMAK
     •YOKMUŞ GİBİ DAVRAMAK
     •ANLAYIŞSIZ OLMAK 
     •ALTTAN ALMAMAK

AŞIRI KISKANÇLIK:
kıskanılmak; hem erkeğin hem de kadının hoşuna gider, fakat kıskançlığın dozu yüksek olursa tartışmalara ve şiddete eğelim olur. Bu durum ise ilişkinizin zedelenmesine hatta boşanmaya kadar gidebilir.

ÇİFTLER ARASINDA SAYGI:
özellikle evlilikte çiftlerin birbirlerine olan saygısı önemli dir, çünkü her ilişki saygı üzerine kurulu olduğu için saygı biterse aşk, aşk biterse sevgi ve sevgi biterse ilişki de biter. Sağlam bir ilişkinin kapısını aralayacak yol, önce saygıdan geçer.

İLGİSİZLİK:
Bu durum her iki taraf için de geçerli, ilgi iyi bir ilişkinin yapı taşıdır. İlgi biter ise o ev de huzursuzluk boy göstermeye başlar ve huzursuzluk olan evde geçimsizlik olur. İlişkinizin zedelenmesini istemiyorsanız mutlaka ve mutlaka her iki tarafta bir birlerine olan ilgisini artırmalı.

YALAN SÖYLEMEK:
Yalan söylemek insan oğlunun yapısında var. Bazı yalanlar affedilebilir ufak pembe yalanlar diye adlandırdığımız yalanlardır, fakat birde affedilmeyen büyük yalanlar vardır. Ama şöyle bir gerçek var ki bir ilişkiye ufakta olsa yalan karışmış ise o ilişkinin temeli muhakkak sarsılır. Hiç bir eş kendisine yalan söylenilmesinden hoşlanmaz. Onun için yalan söylerken iki kere  düşünelim sonuçta hiç kimse ilişkisinin zedelenmesini istemez, unutmayın ki yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış.

KARŞI TARAFI KIRMAK:
bazen istemeden söylediğimiz bir laf, bazen de yaptığımız hareketler kırıcı olabiliyor. Bu durum ise partnerimizin psikolojisini  olumsuz yönde etkileyebilir. Size kırıcı gelmeyen bu davranışların partnerinizi nasıl etkileyeceğini bilmezsiniz, yaptığınız ufak bir şaka hatta espri bile onu kırmaya yetebilir. Bu durum ise ilişkinizin gidişatını büyük ölçüde etkileyebilir.

RENCİDE ETMEK:
bazı insanlar çok hassastır; eğer partnerinizi kıracak, üzecek, zoruna giden cümleler sarf ederseniz bilin ki bombanın fitilini ateşlemiş olursunuz. Hele ki bir toplum içinde rencide ettiyseniz kesinlikle ayrılma sebebidir. Bırakın ilişkinizi zedelemeyi bir daha tamiri bile söz konusu olmayan sürece girersiniz. Dilin kemiği yoktur fakat aklınızla hareket ederseniz bu tür problemler ile karşılaşmazsınız.

BAĞIMSIZ DAVRANMAK:
ister sevgili, ister nişanlı isterseniz de evli olun artık kesinlikle başı boş  bir insan değilsiniz bunu sakın unutmayın. Özelikle de erkeklerin çok sık yaptığı bir davranış olan bağımsızlık, hiç bir kadının hoşuna gitmez. Ereklerin çok sık yapmış olduğu şey kahvehane ye gitmek çok sık arkadaşları ile eğlenmek, siz başına buyruk davranırsanız illaki bir gün patlak verecek tartışmalara girecek sininiz.

YOKMUŞ GİBİ DAVRANMAK:
genelde bu durum tartışmalar sonrasında ortaya çıkar, sebep ne olursa olsun onu görmemezden gelmek, duymamazlıktan gelmek ve yok saymak onu kendinizden soğutmanıza neden olacaktır.

ALAYIŞSIZ OLMAK:
Evli çiftler arasındaki en temel sorunların başında erkeklerin kadınları anlamamaları, yardımcı olmamaları ve onlara ilgi göstermemeleri geliyor. Yapılan araştırmalarda, kadınlar en çok yakın arkadaşlarından ve komşularından memnunken, kendilerine en anlayışsız davranan kişilerin kocaları olduğunu söylüyorlar.

Flört döneminde ve evliliğin ilk yıllarında var olan anlayış, heyecan, hoşgörü ve yakın alaka zamanla azalıyor, yerine monoton, ilgi alanları başka yere kaymış, paylaşımsız ilişkiler geliyor ve çiftler temeli çocuklukta atılan fabrika ayarlarına geri dönüyorlar. Aslında partner ilişkilerinde çözümsüz olan çok fazla şey olmuyor. Ama çözümler çiftin değişmesine dayandığı için, çoğu çift değişimi reddediyor. Çözümsüzlük çoğu zaman bundan kaynaklanıyor. Çift biraz iletişim bilgisi edindiğinde, biraz kendisini suçlamadan ifade etmeyi öğrendiğinde, biraz da karşısındaki acaba ne hissediyor diye odaklandığında ilişkiler zamanla yoluna girebiliyor. Ve ne yazık ki partnerlerden biri değişmezse karşısındaki de değişmiyor. Değişim için birinin ilk adımı atması şart.

ALTTAN ALMAMAK:
daha önce de bahsettiğimiz gibi; evlilikte tartışmalar olabilir, kimin haklı olduğu önemli değil alttan almak bir ilişkinin zedelenmesini önleyebilir. Her zaman yapıcı olun yıkıcı olmak çözüm değil aksine her şeyin  daha da kötüye gitmesine neden olabilir. Siz yapıcı olmak için bir adım atarsanız, alttan alırsanız göreceksiniz ki partneriniz size iki adım atacak.

   

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşlandığınız kıza açılmanın yolları

SU SAMURLARININ İLGİNÇ HİKAYESİ

BÜYÜK KENTLERDE YAŞAMANIN ZORLUKLARI