Ağrılarınız ciddi hastalık belirtisi olabilir

Her insan muhakkak ağrı çekmiştir, vücudumuzun çeşitli bölgelerinde hissedilen ağrılar çoğu zaman hafif seyrederken, çoğu zamanda şiddetini arttırarak dayanılmaz bir hâl alabiliyor. Vücudumuzda bir nevi alarm işlevi gören ağrılar; kimi zaman basit, önemsiz bir ağrı olsa da kimi zaman’ da  ciddi bir hastalığın habercisi olabiliyor. İşte bu konuda bilinmesi gerekenler...

GÖĞÜS ĞRISI:
kalp krizinin habercisi olabilir. Genelde sabaha karşı veya sabah saatlerin de dinlenme pozisyonunda iken meydana gelebilir, sağ ve sol kola yayılan şiddetli ağrı kalp krizini düşündürebilir. Yorgun halde olmuş ise dinlenmek ağrıyı geçirmez. Bunun yanı sıra panik atak ve reflü gibi şikâyetlerde göğüs ağrısına neden olabilir.
BAŞ AĞRISI:
Eğer başınızda çok şiddetli ağrı var ise bunu bir kaç sebebi olabilir bunlar; beyin tmörü,beyinde baloncuk oluşması, sinüzit veya migren. Şiddetli baş ağrılarında muhakkak bir uzman hekime gözükmemelidir aksi taktirde ölümle sonuçlanabilir. Ağrının şiddeti göz önünde bulundurulmadan  uzman hekim tarafından şiddetin nedeni araştırılmalıdır.
SIRT AĞRISI:
sırt ağrısı genelde duruş bozukluğundan kaynaklanır, fakat sırt ağrısı bedenimizin farklı yerindeki rahatsızlıkların veya kalp hastalıklarının belirtisi de olabilir. Romatizma gibi eklem ağrılarda  sırt ağrısı ile beraber ortaya çıkabilir.
BEL AĞRISI:
Bel ağrısı, bel bölgesine ait nedenlerle ortaya çıkabildiği gibi karın içerisinde  pankreas ya da karaciğerde sorun ile kalça eklemi veya eklem hastalıkları varsa da yaşanabiliyor. İç organlardaki hastalıklar da bel ağrısı olarak işaret verebiliyor. Bel fıtığı kalçaya ve bacaklara yayılan şiddetli ağrıya da neden olur. Özellikle kemik erimesi bulunan hastalarda bu durum sık görülür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşlandığınız kıza açılmanın yolları

SU SAMURLARININ İLGİNÇ HİKAYESİ

BÜYÜK KENTLERDE YAŞAMANIN ZORLUKLARI